Ana Simon

Inici

 


"...J'ai tourné la tête
comme le tournesol
à la recherche de ton visage
à l'écoute de ta voix
dans la lumière
j'ai quitté mes jours
pour la nuit..."

Fragment d'un poema d'Ana Simon dedicat a François Simon en la seva mort (1982)


 

Ana Simon (nascuda el 21 de juny de 1938 a Romania) és directora de cinema i de documentals, a més de poetessa, traductora i autora teatral. Va estar casada amb l'actor suís François Simon, fill del també actor Michel Simon.

El seu fons personal consta principalment de documentació sobre la seva obra de creació, tant en l'àmbit del cinema i el cinema documental, com en l'àmbit de la literatura. El fons inclou també fotografies i correspondència (ha tingut relació epistolar amb personatges com Samuel Becket, E.M. Cioran, Yehudi Menuhin o Alain Tanner), a més d'altra documentació.

El fons donat també inclou documentació (fotografies, correspondència, articles de premsa, etc.) sobre altres persones que han tingut molta importància en la vida d'Ana Simon: Margarethe Krieger, Aurora Ginastera, Paco Ibáñez i Jeanne Moureau.

L'any 2011 Ana Simon va signar un conveni amb la Universitat Autònoma de Barcelona per cedir part del seu fons documental i bibliogràfic. La Biblioteca d'Humanitats, com a dipositària del seu fons, està realitzant les tasques d'inventari i catalogació.