Ana Simon

Una sèrie de personalitats de la cultura han tingut una relació personal i professional destacable amb Ana Simon. El fons relatiu a aquestes persones consta de documentació professional i gràfica.


Alberto Ginastera (1916-1983) va ser un compositor de música clàssica argentí. Entre les seves obres destaquen els concerts i altres peces orquestrals, així com la música de cambra i les seves peces per a piano. Destaquen, a més, les seves òperes: Don Rodrigo (1964), Bomarzo (1967) i Beatrix Cenci (1971). A més del seu gran prestigi com a compositor, Ginastera va mantenir una important activitat com a professor i com a promotor de la música contemporània a l'Argentina.

Aurora Natola Ginastera va ser una cèlebre violoncelista, casada amb Alberto Ginastera. Durant la seva carrera va tocar a les ordres dels millors directors: Ernest Ansermet, lorin Maazel, Zubin Mehta, Riccardo Mutti, Mstislav Rostropovich, etc. Va ser també la principal intèrprete de l'obra per a violoncel d'Alberto Ginastera.Nascuda l’any 1928, Jeanne Moreau està considerada com una de les actrius més emblemàtiques de França. Símbol gal des de la Nouvelle Vague, Moreau és no només actriu de teatre, cinema i televisió, sinó també directora de cinema, teatre, òpera, guionista i escriptora.

 MARGARETHE KRIEGER

Margarethe Krieger, artista i crítica d’art va néixer a Mannheim (Alemanya) l’any 1936. Krieger va fer molts retrats de Michel Simon. Amiga de François i d’Ana Simon, també els va retratar en diverses ocasions.
Va tenir nombroses exposicions a Alemanya, Suïsa i altres països i va publicar diverses obres il·lustrades, en col·laboració amb Oscar Werner, Obaldia, Bert Nagel, i especialment amb Ana Simon.
PACO I ROGELIO IBÁÑEZ

Nascut l’any 1934, Paco Ibáñez ha dedicat la major part de la seva trajectòria com a músic a realitzar versions musicades de poemes d’autors espanyols i llatinoamericans clàssics i contemporanis.

El seu germà Rogelio (1931-2005) va ser un actor de cinema i televisió molt reconegut a França.
Zoe Dumitrescu Buşulenga (1920 -2006) va ser una personalitat de la cultura romanesa, amb una activitat de recerca prolífica en camps com la Història i la cultura romanesa, a més de ser crítica literària, assagista i filòsofa. Va ser membre de l'Acadèmia Romanesa i d'altre importants institucions culturals europees. Col·laborà a les revistes "Studii şi Cercetari de Istorie Literara şi Folclor" i "Studii de Literatura Universala". És considerada com la millor coneixedora de l'obra de M. Eminescu.

Després de 1989 va optar per retirar-se al Monestir de Varatec, on va morir l’any 2006.


 

ALTRES PERSONES RELLEVANTS

Alain Tanner, Domnita Dumitrescu, Gudrum Wolf, Ingrid Caven, India d’Afganistan, Pedro Peschiera, José Venturelli, etc.
 Per consultar la documentació cal fer la sol·licitud a través del formulari de sol·licitud de consulta.

Per veure tota la documentació del fons d'Ana Simon es pot consultar el document.