Universitat Autònoma de Barcelona   Español  |  English
   
  Paraula clau:
   
 

La sèrie documental aplega un conjunt de 250 peces.

Construcció del teatre

Per la seva singularitat destaquen els plànols de la construcció del teatre. Tenen un gran interès des del punt de vista tècnic.

Teatre en reformes

Un segon bloc de documents reuneix tots els projectes relatius a les diferents reformes de la sala, de l’escenari i de la resta d’espais del teatre, oberts a vegades a concursos amb la presentació de propostes que mai es van portar a terme. Entre aquests plànols tècnics trobem les reformes d’instal•lacions elèctriques, la il•luminació tècnica, nous sistemes de calefacció, la construcció d’ascensors. Es documenten propostes que sovint busquen la modernització dels recursos de l’escenari, o l’ampliació d’espais per emmagatzemar decoracions i ampliar la zona d’orquestra i d’assajos, un problema que costava de resoldre. Altres plànols contenen els projectes de decoració i restauració de la sala, espais annexos, o la reestructuració del Cercle i del propi Teatre.

Teatres estrangers

Existeixen plànols tècnics d’altres teatres europeus, que van ser emprats com a referència en els diferents estudis de reforma: Covent Garden,

Localitats

Per la singular tipologia en constituir-se la Societat, diversos plànols recullen els repartiments de localitats i anoten amb cura les modificacions de les localitats en cadascuna de les reformes. Assenyalem també l’avantprojecte que dissenyà Mestres Cabanes per a un Museu del Teatre.

Documentació tècnica

Registres 1 a 2 de 2  Escenografies Ordenar per :   Títol   |   Autor  |  Data data descendent  data ascendent  

tornar a la pàgina anteriorTornar 


  Planta escenario con indicaciones para escenografía

Data: 19??
Descripció: 1 plànol
Nota: Escala 1:50 de l'original
Còpia color
Descriptors: Dibuix arquitectònic ; Dissenys i plànols ; Escenografies ; Gran Teatre del Liceu ; Projectes (Arquitectura)
Col·lecció:: Documentació tècnica
  Oferta de Salvador Viñals de un almacén de decoraciones

Vinyals i Sabaté, Salvador

Data: 1911
Descripció: 1 plànol
Nota: Plànol de situació
Escala 1:100 de l'original Planta i secció Escala 1:100 de l'original
Arquitecte: Salvador Viñals
Còpia blava
Descriptors: Dibuix arquitectònic ; Dissenys i plànols ; Escenografies ; Gran Teatre del Liceu ; Projectes (Arquitectura)
Col·lecció:: Documentació tècnica