Recursos de premsa


ÀMBIT  Tots    Català   Espanyol i hispanoamericà   Internacional 
TIPOLOGIA     Accés lliure   Accés restringit   Conté premsa antiga digitalitzada   Recomanades   Directoris 

Àmbit català
 
ARCA (Arxiu de Revistes Catalanes Antigues) Projecte de la Biblioteca de Catalunya i el CBUC que digitalitza revistes catalanes del segle XIX i la primera meitat del segle XX.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Arxiu digital de Granollers 86 títols digitalitzats de premsa local publicada entre 1882 i 1990.
PREMSA ANTIGA 
Arxiu Municipal de Girona Diaris i revistes digitalitzats publicats a Girona.
PREMSA ANTIGA 
Arxiu Municipal de Lleida Diaris i revistes lleidatans del S. XIX i XX.
PREMSA ANTIGA 
Base de dades de premsa local i comarcal De la Biblioteca Pública de Figueres. Proporciona el text complet de més de 100 capçaleres editades entre 1848 i 1977 a la comarça de l'Alt Empordà
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona. Premsa digitalitzada Revistes i diaris publicats a Tarragona, del període comprès entre novembre de 1808 i març de 2011
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives. Hemeroteca Revistes històriques catalanes ordenades per títol.
PREMSA ANTIGA 
Corpus Literari Digital de l’Aula Màrius Torres Revistes literàries catalanes relacionades amb el Noucentisme i les Avantguardes.
PREMSA ANTIGA 
Destino Setmanari publicat a Barcelona entre 1937 i 1980. Digitalitzat per la Biblioteca de Catalunya.
PREMSA ANTIGA 
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) Text complet des del núm. 1 (desembre de 1977). Inclou el període 1931-1939 i l'exili.
PREMSA ANTIGA 
El Mundo deportivo Tots els exemplars d"aquest diari, en PDF, des de la seva fundació (1906). Permet fer cerques.
PREMSA ANTIGA 
La Vanguardia Consulta gratuïta de tots els exemplars del diari, en PDF, des de la seva fundació (1881) fins 30 dies abans de la data actual.
PREMSA ANTIGA 
La Veu de Catalunya Digitalització completa del diari barceloní (1899-1937)
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Memòria Digital de Catalunya Dipòsit cooperatiu que inclou, entre d'altres col·leccions, revistes catalanes antigues i premsa política clandestina.
PREMSA ANTIGA 
Premsa digitalitzada de la Xarxa d'Arxius Comarcals Pàgina de la Generalitat de Catalunya que permet cercar simultàniament en bases de dades de premsa de diferents arxius comarcals
PREMSA ANTIGA 
Premsa Fons Sol-Torres De la Universitat de Lleida. Col·lecció de premsa digitalitzada de Lleida des de principis del S. XIX. Permet la cerca per matèria, data de publicació, autor i títol.
PREMSA ANTIGA 
RACO (Revistes Catalanes d’Accés Obert) Repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de centenars de revistes científiques, culturals i erudites catalanes.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Revistes antigues d’art i cultura Col·lecció de revistes d´art i literatura, principalment catalanes, del període comprès entre finals del segle XIX i la Guerra civil. Consultables al Dipòsit Digital de Documents de la UAB
PREMSA ANTIGA 
Revistes científiques de l’IEC De l'Institut d’Estudis Catalans. Accés a tots els sumaris i al text complet quan està disponibles.
PREMSA ANTIGA 
Trencadís: Revistes de moda La Biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona disposa d´un fons especialitzat en revistes de moda femenina, tendències, costura i costums, etc., que es remunten a finals de segle XIX, algunes d´elles en francès.
PREMSA ANTIGA 
Trencadís: Revistes locals Fons de publicacions periòdiques locals de la província de Barcelona, agrupades per municipis. En total, prop de 300 capçaleres de revistes procedents de la Xarxa de Biblioteques Municipals
PREMSA ANTIGA 


Àmbit espanyol i hispanoamericà
 
ABC Tots els exemplars de l’edició de Madrid, en PDF, des de la seva fundació (1903) fins 15 dies abans de la data actual. També inclou l’edició de Sevilla (1929-2009) i els suplements Blanco y negro (1891-2000), ABC Cultural (1991-2009) i D7 (2006-). Permet fer cerques.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Municipal de Donostia. Hemeroteca digital Premsa històrica local dels segles XIX-XX.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Nacional - Hemeroteca digital Base de dades de premsa històrica (del segles XVIII a XX) digitalitzada. Disposa de cerca simple i avançada i permet cercar al text complet de la publicació.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual de Andalucia Inclou premsa històrica andalusa. Dóna diferents opcions de cerca.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca virtual de Castilla-La Mancha. Prensa Premsa regional i local dels segles XIX i XX.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual de Prensa Histórica Del Ministerio de Cultura. Més de 2000 títols de publicacions digitalitzades de tot l´Estat. Opcions de cerca simple, avançada i per dates i llistat de títols i localitats.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. Hemeroteca Es poden consultar alguns números de publicacions periòdiques dels segles XVIII, XIX i XX.
PREMSA ANTIGA 
Blanco y negro L’hemeroteca del diari ABC conté tota la col·lecció d’aquesta revista d’informació general, que es va publicar entre 1891 i 1988 com a revista independent, i entre 1988 i 2000 com a suplement d’ABC
PREMSA ANTIGA 
Euskal Prentsaren Lanak Diaris del País basc. De les Diputacions de Guipúscoa i Biscaia i el govern basc
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca de Gijón Base de dades de premsa històrica asturiana. Permet la cerca per paraula clau simple i avançada.
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca de la Diputación Foral de Guipuzkoa Premsa local i regional dels segles XIX i XX
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca digital de la Biblioteca Municipal de Donostia Premsa dels segles XIX i XX
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca histórica Portal de la Universidad de Sevilla. Inclou premsa digitalitzada local i nacional editada des de la segona meitat del segle XVIII fins a principis del segle XX.
PREMSA ANTIGA 
Jable Base de dades de premsa de la Biblioteca de la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria. Permet cercar per paraula clau i limitar per data i publicació.
PREMSA ANTIGA 
Prensa galega Premsa gallega (també editada a altres països) del S. XIX i XX
PREMSA ANTIGA 
Prensa histórica digitalizada Projecte de la Universidad de Castilla La Mancha. Premsa regional i local castellana.
PREMSA ANTIGA 
Triunfo Digital Projecte del Servicio de Archivos y Bibliotecas de la Universidad de Salamanca. Conté la digitalització completa de la revista Triunfo, Hermano lobo i Tiempo de historia. Permet la cerca per paraula clau.
PREMSA ANTIGA 


Àmbit internacional
 
Archivo Digital Anomia Premsa anarquista digitalitzada. Publicacions espanyoles i internacionals des de finals del S. XIX
PREMSA ANTIGA 
British Newspaper Archive Base de dades de premsa antiga digitalitzada que prové dels fons de the British Library. És de pagament tot i que permet recuperar alguns arxius de manera gratuïta.
PREMSA ANTIGA 
Chronicling America: historic American newspapers Diaris nord-americans de 1860 a 1922. Permet la cerca per paraula clau i la navegació. De la Library of Congress
PREMSA ANTIGA 
Elephind.com Elephind.com és una base de dades que permet cercar arxius històrics de diaris del món. Aquesta base de dades cerca principalment fonts dels Estats Units como the Library of Congress.
PREMSA ANTIGA 
Europeana Newspapers Projecte de digitalització de diaris europeus històrics.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Gallica De la Bibliothèque Nationale de France. Inclou prop d'un miler de publicacions periòdiques, algunes prou conegudes com Le Figaro (1826-1840, 1854-1942) i L’Humanité (1904-1939, 1944).
PREMSA ANTIGA 
Google Books La cerca inclou revistes (actualment només algunes revistes dels EUA però es preveu que es vagin ampliant). Podeu consultar el llistat.
PREMSA ANTIGA 
Internet Library of Early Journals Revistes angleses dels segles XVIII i XIX.
PREMSA ANTIGA 
La presse à la une Exhaustiva exposició de la Bibliothèque nationale de France, el Centre de Liaison de l'Enseignement et des Métiers de l'Information i L’Agence France-Presse. Inclou premsa francesa i internacional digitalitzada a Gallica, el dipòsit digital de la BNF.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Les gazettes européennes du 18e siècle Projecte de Le Centre d'études du 18e siècle de la Universitat Lumière de Lió que ofereix accés en línia a diversos diaris de llengua francesa del segle XVIII.
PREMSA ANTIGA 
Newspaper digitization projects Pàgina de la International Coalition on Newspapers (ICON) que dóna accés a projectes de digitalització de tot el món organitzats per països
PREMSA ANTIGA 
Newspaper Research Links Recull de recursos que contenen premsa antiga digitalitzada dels Estats Units, Canadà, Europa i Austràlia
PREMSA ANTIGA 
NewspaperCat (Catalog of Digital Historical Newspapers) Eina de la Universitat de Florida que facilita l'accés a premsa antiga digitalitzada dels EUA i el Carib
PREMSA ANTIGA 
The Nineteenth Century in Print Publicacions periòdiques nord-americanes del segle XIX.
PREMSA ANTIGA 

   MITJANS AL QUIOSC Buidem els mitjans que contenen al Quiosc      RECOMANADA Recomanats per la biblioteca      PREMSA ANTIGA Contenen premsa antiga digitalitzada
   ACCÉS RESTRINGIT Són d'accés restringit.