Recursos de premsa


ÀMBIT  Tots    Català   Espanyol i hispanoamericà   Internacional 
TIPOLOGIA     Accés lliure   Accés restringit   Conté premsa antiga digitalitzada   Recomanades   Directoris 

Àmbit català
 
Anuaris.Cat Projecte construït a partir dels anuaris que la Fundació Catalunya ha publicat des de 1994. Inclou articles de fons, notícies i documents audiovisuals. Permet la cerca per paraula clau simple i avançada.
ARCA (Arxiu de Revistes Catalanes Antigues) Projecte de la Biblioteca de Catalunya i el CBUC que digitalitza revistes catalanes del segle XIX i la primera meitat del segle XX.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Arxiu digital de Granollers 86 títols digitalitzats de premsa local publicada entre 1882 i 1990.
PREMSA ANTIGA 
Arxiu Històric de la Ciutat. Hemeroteca Buida premsa de la ciutat de Barcelona. Referencial.
Arxiu Municipal de Girona Diaris i revistes digitalitzats publicats a Girona.
PREMSA ANTIGA 
Arxiu Municipal de Lleida Diaris i revistes lleidatans del S. XIX i XX.
PREMSA ANTIGA 
Base de dades de premsa local i comarcal De la Biblioteca Pública de Tarragona. Buida premsa estatal, comarcal i local i conté notícies referents a la demarcació de Tarragona. Referencial encara que en alguns casos proporciona el text complet de la noticia en format PDF.
Base de dades de premsa local i comarcal De la Biblioteca Pública de Figueres. Proporciona el text complet de més de 100 capçaleres editades entre 1848 i 1977 a la comarça de l'Alt Empordà
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona. Premsa digitalitzada Revistes i diaris publicats a Tarragona, del període comprès entre novembre de 1808 i març de 2011
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives. Hemeroteca Revistes històriques catalanes ordenades per títol.
PREMSA ANTIGA 
Corpus Literari Digital de l’Aula Màrius Torres Revistes literàries catalanes relacionades amb el Noucentisme i les Avantguardes.
PREMSA ANTIGA 
Destino Setmanari publicat a Barcelona entre 1937 i 1980. Digitalitzat per la Biblioteca de Catalunya.
PREMSA ANTIGA 
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) Text complet des del núm. 1 (desembre de 1977). Inclou el període 1931-1939 i l'exili.
PREMSA ANTIGA 
El Mundo deportivo Tots els exemplars d"aquest diari, en PDF, des de la seva fundació (1906). Permet fer cerques.
PREMSA ANTIGA 
Eureca! Cercador del Departament de Cultura de la Generalitat que permet accedir a la informació continguda en diferents dipòsits digitals de Catalunya: RACO, ARCA, etc.
La Vanguardia Consulta gratuïta de tots els exemplars del diari, en PDF, des de la seva fundació (1881) fins 30 dies abans de la data actual.
PREMSA ANTIGA 
La Veu de Catalunya Digitalització completa del diari barceloní (1899-1937)
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Memòria Digital de Catalunya Dipòsit cooperatiu que inclou, entre d'altres col·leccions, revistes catalanes antigues i premsa política clandestina.
PREMSA ANTIGA 
Premsa digitalitzada de la Xarxa d'Arxius Comarcals Pàgina de la Generalitat de Catalunya que permet cercar simultàniament en bases de dades de premsa de diferents arxius comarcals
PREMSA ANTIGA 
Premsa Fons Sol-Torres De la Universitat de Lleida. Col·lecció de premsa digitalitzada de Lleida des de principis del S. XIX. Permet la cerca per matèria, data de publicació, autor i títol.
PREMSA ANTIGA 
Premsa política clandestina 114 revistes de premsa política clandestina catalana (sobretot dels anys 60-70) del fons documental del CEDOC. Al DDD i a la MDC .
RACO (Revistes Catalanes d’Accés Obert) Repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de centenars de revistes científiques, culturals i erudites catalanes.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Revistes antigues d’art i cultura Col·lecció de revistes d´art i literatura, principalment catalanes, del període comprès entre finals del segle XIX i la Guerra civil. Consultables al Dipòsit Digital de Documents de la UAB
PREMSA ANTIGA 
Revistes científiques de l’IEC De l'Institut d’Estudis Catalans. Accés a tots els sumaris i al text complet quan està disponibles.
PREMSA ANTIGA 
Trencadís: Revistes de moda La Biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona disposa d´un fons especialitzat en revistes de moda femenina, tendències, costura i costums, etc., que es remunten a finals de segle XIX, algunes d´elles en francès.
PREMSA ANTIGA 
Trencadís: Revistes locals Fons de publicacions periòdiques locals de la província de Barcelona, agrupades per municipis. En total, prop de 300 capçaleres de revistes procedents de la Xarxa de Biblioteques Municipals
PREMSA ANTIGA 

   MITJANS AL QUIOSC Buidem els mitjans que contenen al Quiosc      RECOMANADA Recomanats per la biblioteca      PREMSA ANTIGA Contenen premsa antiga digitalitzada
   ACCÉS RESTRINGIT Són d'accés restringit.