Recursos de premsa


ÀMBIT  Tots    Català   Espanyol i hispanoamericà   Internacional 
TIPOLOGIA     Accés lliure   Accés restringit   Conté premsa antiga digitalitzada   Recomanades   Directoris 

Àmbit internacional
 
AlphaGalileo Font de notícies sobre recerca. Recull comunicacions d'organitzacions científiques i les difon a periodistes d'arreu del món. La web es presenta en anglès, espanyol, francès, alemany i portuguès.
Archivo Digital Anomia Premsa anarquista digitalitzada. Publicacions espanyoles i internacionals des de finals del S. XIX
PREMSA ANTIGA 
BBC News Notícies de la BBC a text complet. Es pot seleccionar per tema o lloc i inclou material audiovisual. Dóna els resultats ordenats per rellevància.
Bizjournals Buida diaris econòmics, sobretot dels EUA.
British Newspaper Archive Base de dades de premsa antiga digitalitzada que prové dels fons de the British Library. És de pagament tot i que permet recuperar alguns arxius de manera gratuïta.
PREMSA ANTIGA 
Chronicling America: historic American newspapers Diaris nord-americans de 1860 a 1922. Permet la cerca per paraula clau i la navegació. De la Library of Congress
PREMSA ANTIGA 
CNN Notícies de la CNN a text complet. Inclou vídeos. Els resultats es poden ordenar per data o rellevància.
Elephind.com Elephind.com és una base de dades que permet cercar arxius històrics de diaris del món. Aquesta base de dades cerca principalment fonts dels Estats Units como the Library of Congress.
PREMSA ANTIGA 
EurekAlert! Portal de notícies científiques de la American Association for the Advancement of Science. El seu objectiu és connectar les universitats, centres mèdics, revistes, agències governamentals, corporacions i altres organitzacions dedicades a la investigació amb els mitjans de comunicació.
Europeana Newspapers Projecte de digitalització de diaris europeus històrics.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Factiva Base de dades actualitat i informació empresarial. Conté un servei de buidat de premsa nacional i internacional (més de 1.000 diaris i més de 6.500 publicacions periòdiques).
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 
Gallica De la Bibliothèque Nationale de France. Inclou prop d'un miler de publicacions periòdiques, algunes prou conegudes com Le Figaro (1826-1840, 1854-1942) i L’Humanité (1904-1939, 1944).
PREMSA ANTIGA 
Google Books La cerca inclou revistes (actualment només algunes revistes dels EUA però es preveu que es vagin ampliant). Podeu consultar el llistat.
PREMSA ANTIGA 
Headliner Buida serveis de premsa digital d'Holanda, Regne Unit i EUA. Agrupa les notícies en 25 categories temàtiques. Dóna el text complet i té un servei d'arxiu.
Internet Library of Early Journals Revistes angleses dels segles XVIII i XIX.
PREMSA ANTIGA 
Issuu Servei de publicació en línea que permet la visualització de material digitalitzat com revistes, diaris, llibres, etc. Es pot cercar per paraula clau o navegar entre categories com Moda o Art i disseny.
La presse à la une Exhaustiva exposició de la Bibliothèque nationale de France, el Centre de Liaison de l'Enseignement et des Métiers de l'Information i L’Agence France-Presse. Inclou premsa francesa i internacional digitalitzada a Gallica, el dipòsit digital de la BNF.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Les gazettes européennes du 18e siècle Projecte de Le Centre d'études du 18e siècle de la Universitat Lumière de Lió que ofereix accés en línia a diversos diaris de llengua francesa del segle XVIII.
PREMSA ANTIGA 
My News Permet accedir al text complet de la versió impresa i digital de diferents diaris, majoritàriament d'àmbit nacional, a partir de 1996.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 
News Now La cerca a la versió gratuïta és molt simple (només cerca una paraula) però dóna el text complet. Ordena els resultats per hora i data i té una actualització molt ràpida.
Newseum Galeria virtual de premsa. Inclou més de 600 primeres planes de diaris publicats a tot el món. Actualització diària.
Newsmap Presentació de les notícies per colors i mida segons la seva importància
Newspaper digitization projects Pàgina de la International Coalition on Newspapers (ICON) que dóna accés a projectes de digitalització de tot el món organitzats per països
PREMSA ANTIGA 
Newspaper Research Links Recull de recursos que contenen premsa antiga digitalitzada dels Estats Units, Canadà, Europa i Austràlia
PREMSA ANTIGA 
NewspaperCat (Catalog of Digital Historical Newspapers) Eina de la Universitat de Florida que facilita l'accés a premsa antiga digitalitzada dels EUA i el Carib
PREMSA ANTIGA 
Press Reader Proporciona accés a la versió del dia, en format original, de més de 1000 diaris de 92 països i a l´arxiu, com a màxim, dels últims 3 mesos. Nom anterior: NewspaperDirect, Library PressDisplay
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 
ProQuest Noticias y periódicos Aquesta base de dades de premsa ofereix accés al text complet de més de 2.400 diaris, llocs web de notícies i blogs de les principals cases editorials a tot el món. La base de dades inclou un arxiu electrònic per a la majoria dels diaris amb accés a articles, columnes, editorials, obituaris i articles principals de cada publicació.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 
Reuters Notícies en text complet i fotografies de l'agència Reuters.
The New York Times Accés al text complet des de 1980.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 
The Nineteenth Century in Print Publicacions periòdiques nord-americanes del segle XIX.
PREMSA ANTIGA 
Thomson Reuters Westlaw Base de dades de dret i legislació dels EUA subscrita per les biblioteques de la UAB. A l'apartat "global news" podeu trobar un exhaustiu buidat de premsa.
 ACCÉS RESTRINGIT 
World News Buida una gran quantitat de mitjans de premsa de tot el món (amb una bona representació de diaris espanyols) i dóna el text complet. Es pot cercar per llengua, matèria, lloc i paraula clau.

   MITJANS AL QUIOSC Buidem els mitjans que contenen al Quiosc      RECOMANADA Recomanats per la biblioteca      PREMSA ANTIGA Contenen premsa antiga digitalitzada
   ACCÉS RESTRINGIT Són d'accés restringit.