Recursos de premsa


ÀMBIT  Tots    Català   Espanyol i hispanoamericà   Internacional 
TIPOLOGIA     Accés lliure   Accés restringit   Conté premsa antiga digitalitzada   Recomanades   Directoris 

Àmbit espanyol i hispanoamericà
 
ABC Tots els exemplars de l’edició de Madrid, en PDF, des de la seva fundació (1903) fins 15 dies abans de la data actual. També inclou l’edició de Sevilla (1929-2009) i els suplements Blanco y negro (1891-2000), ABC Cultural (1991-2009) i D7 (2006-). Permet fer cerques.
PREMSA ANTIGA 
América Latina en la Prensa Española (ALPE) Del Centro de Información y Documentación Científica (CINDOC). Buida els principals diaris espanyols des de 1993. Referencial
Biblioteca Municipal de Donostia. Hemeroteca digital Premsa històrica local dels segles XIX-XX.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Nacional - Hemeroteca digital Base de dades de premsa històrica (del segles XVIII a XX) digitalitzada. Disposa de cerca simple i avançada i permet cercar al text complet de la publicació.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual de Andalucia Inclou premsa històrica andalusa. Dóna diferents opcions de cerca.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca virtual de Castilla-La Mancha. Prensa Premsa regional i local dels segles XIX i XX.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual de Prensa Histórica Del Ministerio de Cultura. Més de 2000 títols de publicacions digitalitzades de tot l´Estat. Opcions de cerca simple, avançada i per dates i llistat de títols i localitats.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. Hemeroteca Es poden consultar alguns números de publicacions periòdiques dels segles XVIII, XIX i XX.
PREMSA ANTIGA 
Blanco y negro L’hemeroteca del diari ABC conté tota la col·lecció d’aquesta revista d’informació general, que es va publicar entre 1891 i 1988 com a revista independent, i entre 1988 i 2000 com a suplement d’ABC
PREMSA ANTIGA 
Directorio y recolector de recursos digitales Del Ministerio de Cultura. Al Recolector trobem els documents digitalitzats, entre ells premsa, pel Ministeri o les diferents Comunitats Autònomes.
Dossier de premsa UAB Selecció per data i tema. No permet la cerca per paraula clau. Dóna el text complet en format PDF.
Ecobolsa Cercador de notícies econòmiques en diaris digitals. Dóna el text complet.
El Digital hoy Servei de Telépolis que permet accedir al text complet de les notícies més importants del dia de la premsa espanyola. Les noticies s'agrupen per seccions i no disposa d'opcions de cerca.
Euskal Prentsaren Lanak Diaris del País basc. De les Diputacions de Guipúscoa i Biscaia i el govern basc
PREMSA ANTIGA 
Guía de medios Directori de mitjans de comunicació espanyols, que conté informació actualitzada de més de 7.300 mitjans: diaris, revistes, ràdios, televisions i mitjans digitals.
 RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 
Hemeroteca de Gijón Base de dades de premsa històrica asturiana. Permet la cerca per paraula clau simple i avançada.
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca de la Diputación Foral de Guipuzkoa Premsa local i regional dels segles XIX i XX
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca digital de la Biblioteca Municipal de Donostia Premsa dels segles XIX i XX
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca histórica Portal de la Universidad de Sevilla. Inclou premsa digitalitzada local i nacional editada des de la segona meitat del segle XVIII fins a principis del segle XX.
PREMSA ANTIGA 
Jable Base de dades de premsa de la Biblioteca de la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria. Permet cercar per paraula clau i limitar per data i publicació.
PREMSA ANTIGA 
Kiosko y más Plataforma que ofereix accés a diferents diaris i revistes. No es poden descarregar els arxius.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 
Prensa galega Premsa gallega (també editada a altres països) del S. XIX i XX
PREMSA ANTIGA 
Prensa histórica digitalizada Projecte de la Universidad de Castilla La Mancha. Premsa regional i local castellana.
PREMSA ANTIGA 
SINC Agència de notícies científiques d'àmbit estatal, públic i gratuït. Recull la producció científica espanyola a nivell estatal i internacional. En castellà.
 RECOMANAT 
Triunfo Digital Projecte del Servicio de Archivos y Bibliotecas de la Universidad de Salamanca. Conté la digitalització completa de la revista Triunfo, Hermano lobo i Tiempo de historia. Permet la cerca per paraula clau.
PREMSA ANTIGA 
Vistazoalaprensa.com Dóna accés al text complet de les notícies del dia de diaris en castellà.

   MITJANS AL QUIOSC Buidem els mitjans que contenen al Quiosc      RECOMANADA Recomanats per la biblioteca      PREMSA ANTIGA Contenen premsa antiga digitalitzada
   ACCÉS RESTRINGIT Són d'accés restringit.