Goytisolo Fons personal José Agustín Goytisolo

Inici

 "Tu destino está en los demás
tu futuro es tu propia vida
tu dignidad es la de todos"

Fragment de Palabras para JuliaLa Universitat Autònoma de Barcelona, a través de la Biblioteca d'Humanitats, va organitzar un acte oficial d'acollida dels fons personals del poeta José Agustín Goytisolo el 27 de febrer de 2002, els quals havien estat cedits per la seva família a la Càtedra que porta el seu nom, sota la direcció de Carme Riera. Aquest acte va inaugurar un espai de la pròpia biblioteca dedicat a la conservació i exposició del llegat, que sota el nom de Sala José Agustín Goytisolo s'oferia a la comunitat universitària per treballar al costat de la memòria del poeta.

Durant tots aquests anys la Biblioteca d'Humanitats ha inventariat, ordenat i classificat el llegat, que inclou manuscrits, correspondència, arxiu fotogràfic, arxiu de premsa, documents audiovisuals, textos impresos i objectes. Gràcies a diversos ajuts en diferents convocatòries del Ministerio de Cultura s'ha pogut digitalitzar la majoria de documents.

D'altra banda la Càtedra José Agustín Goytisolo ha col·laborat en diversos actes i organitzat cinc congressos per seguir estudiant aquest llegat. Lumen va publicar el 2009 Poesía completa en una edició a cura de Carme Riera i Ramón García Mateos