Recursos de prensa


ÁMBITO  Todos    Catalán   Español e hispanoamericano   Internacional 
TIPOLOGIA     Acceso libre   Acceso restringido   Contiene prensa antigua digitalizada   Recomanadados   Directorios 

Ámbito catalán
 
ARCA (Arxiu de Revistes Catalanes Antigues) Projecte de la Biblioteca de Catalunya i el CBUC que digitalitza revistes catalanes del segle XIX i la primera meitat del segle XX.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona. Premsa digitalitzada Revistes i diaris publicats a Tarragona, del període comprès entre novembre de 1808 i març de 2011
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
La Veu de Catalunya Digitalització completa del diari barceloní (1899-1937)
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
RACO (Revistes Catalanes d’Accés Obert) Repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de centenars de revistes científiques, culturals i erudites catalanes.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 


Ámbito español y latinoamericano
 
Guía de medios Directori de mitjans de comunicació espanyols, que conté informació actualitzada de més de 7.300 mitjans: diaris, revistes, ràdios, televisions i mitjans digitals.
 RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 
Kiosko y más Plataforma que ofereix accés a diferents diaris i revistes. No es poden descarregar els arxius.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 
SINC Agència de notícies científiques d'àmbit estatal, públic i gratuït. Recull la producció científica espanyola a nivell estatal i internacional. En castellà.
 RECOMANAT 


Ámbito internacional
 
Europeana Newspapers Projecte de digitalització de diaris europeus històrics.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Factiva Base de dades actualitat i informació empresarial. Conté un servei de buidat de premsa nacional i internacional (més de 1.000 diaris i més de 6.500 publicacions periòdiques).
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 
La presse à la une Exhaustiva exposició de la Bibliothèque nationale de France, el Centre de Liaison de l'Enseignement et des Métiers de l'Information i L’Agence France-Presse. Inclou premsa francesa i internacional digitalitzada a Gallica, el dipòsit digital de la BNF.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
My News Permet accedir al text complet de la versió impresa i digital de diferents diaris, majoritàriament d'àmbit nacional, a partir de 1996.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 
Press Reader Proporciona accés a la versió del dia, en format original, de més de 1000 diaris de 92 països i a l´arxiu, com a màxim, dels últims 3 mesos. Nom anterior: NewspaperDirect, Library PressDisplay
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 
ProQuest Noticias y periódicos Aquesta base de dades de premsa ofereix accés al text complet de més de 2.400 diaris, llocs web de notícies i blogs de les principals cases editorials a tot el món. La base de dades inclou un arxiu electrònic per a la majoria dels diaris amb accés a articles, columnes, editorials, obituaris i articles principals de cada publicació.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 
The New York Times Accés al text complet des de 1980.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCÉS RESTRINGIT 


Directorios de prensa digital
 
Guia de la premsa Informació sobre els recursos de premsa de la UAB
 RECOMANAT 

és al catàleg de la UAB En al catálogo de la UAB      La UAB n'ofereix accés a través de bases de dades La UAB ofrece acceso a través de bases de datos
Molt visitats pels usuaris del QuioscMuy visitados por los usuarios del Quiosc     RECOMANATRecomendaciones de la biblioteca      Molt valorats pels usuaris del QuioscMuy valorados por los usuarios del Quiosc