Recursos de prensa


ÁMBITO  Todos    Cataln   Espaol e hispanoamericano   Internacional 
TIPOLOGIA     Acceso libre   Acceso restringido   Contiene prensa antigua digitalizada   Recomanadados   Directorios 

mbito cataln
 
Anuaris.Cat Projecte construt a partir dels anuaris que la Fundaci Catalunya ha publicat des de 1994. Inclou articles de fons, notcies i documents audiovisuals. Permet la cerca per paraula clau simple i avanada.
ARCA (Arxiu de Revistes Catalanes Antigues) Projecte de la Biblioteca de Catalunya i el CBUC que digitalitza revistes catalanes del segle XIX i la primera meitat del segle XX.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Arxiu digital de Granollers 86 ttols digitalitzats de premsa local publicada entre 1882 i 1990.
PREMSA ANTIGA 
Arxiu Histric de la Ciutat. Hemeroteca Buida premsa de la ciutat de Barcelona. Referencial.
Arxiu Municipal de Girona Diaris i revistes digitalitzats publicats a Girona.
PREMSA ANTIGA 
Arxiu Municipal de Lleida Diaris i revistes lleidatans del S. XIX i XX.
PREMSA ANTIGA 
Base de dades de premsa local i comarcal De la Biblioteca Pblica de Tarragona. Buida premsa estatal, comarcal i local i cont notcies referents a la demarcaci de Tarragona. Referencial encara que en alguns casos proporciona el text complet de la noticia en format PDF.
Base de dades de premsa local i comarcal De la Biblioteca Pblica de Figueres. Proporciona el text complet de ms de 100 capaleres editades entre 1848 i 1977 a la comara de l'Alt Empord
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona. Premsa digitalitzada Revistes i diaris publicats a Tarragona, del perode comprs entre novembre de 1808 i mar de 2011
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual Joan Llus Vives. Hemeroteca Revistes histriques catalanes ordenades per ttol.
PREMSA ANTIGA 
Corpus Literari Digital de lAula Mrius Torres Revistes literries catalanes relacionades amb el Noucentisme i les Avantguardes.
PREMSA ANTIGA 
Destino Setmanari publicat a Barcelona entre 1937 i 1980. Digitalitzat per la Biblioteca de Catalunya.
PREMSA ANTIGA 
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) Text complet des del nm. 1 (desembre de 1977). Inclou el perode 1931-1939 i l'exili.
PREMSA ANTIGA 
El Mundo deportivo Tots els exemplars d"aquest diari, en PDF, des de la seva fundaci (1906). Permet fer cerques.
PREMSA ANTIGA 
Eureca! Cercador del Departament de Cultura de la Generalitat que permet accedir a la informaci continguda en diferents dipsits digitals de Catalunya: RACO, ARCA, etc.
La Vanguardia Consulta gratuta de tots els exemplars del diari, en PDF, des de la seva fundaci (1881) fins 30 dies abans de la data actual.
PREMSA ANTIGA 
La Veu de Catalunya Digitalitzaci completa del diari barcelon (1899-1937)
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Memria Digital de Catalunya Dipsit cooperatiu que inclou, entre d'altres colleccions, revistes catalanes antigues i premsa poltica clandestina.
PREMSA ANTIGA 
Premsa digitalitzada de la Xarxa d'Arxius Comarcals Pgina de la Generalitat de Catalunya que permet cercar simultniament en bases de dades de premsa de diferents arxius comarcals
PREMSA ANTIGA 
Premsa Fons Sol-Torres De la Universitat de Lleida. Collecci de premsa digitalitzada de Lleida des de principis del S. XIX. Permet la cerca per matria, data de publicaci, autor i ttol.
PREMSA ANTIGA 
Premsa poltica clandestina 114 revistes de premsa poltica clandestina catalana (sobretot dels anys 60-70) del fons documental del CEDOC. Al DDD i a la MDC .
RACO (Revistes Catalanes dAccs Obert) Repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accs obert, els articles a text complet de centenars de revistes cientfiques, culturals i erudites catalanes.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Revistes antigues dart i cultura Collecci de revistes dart i literatura, principalment catalanes, del perode comprs entre finals del segle XIX i la Guerra civil. Consultables al Dipsit Digital de Documents de la UAB
PREMSA ANTIGA 
Revistes cientfiques de lIEC De l'Institut dEstudis Catalans. Accs a tots els sumaris i al text complet quan est disponibles.
PREMSA ANTIGA 
Trencads: Revistes de moda La Biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona disposa dun fons especialitzat en revistes de moda femenina, tendncies, costura i costums, etc., que es remunten a finals de segle XIX, algunes delles en francs.
PREMSA ANTIGA 
Trencads: Revistes locals Fons de publicacions peridiques locals de la provncia de Barcelona, agrupades per municipis. En total, prop de 300 capaleres de revistes procedents de la Xarxa de Biblioteques Municipals
PREMSA ANTIGA 


mbito espaol y latinoamericano
 
ABC Tots els exemplars de ledici de Madrid, en PDF, des de la seva fundaci (1903) fins 15 dies abans de la data actual. Tamb inclou ledici de Sevilla (1929-2009) i els suplements Blanco y negro (1891-2000), ABC Cultural (1991-2009) i D7 (2006-). Permet fer cerques.
PREMSA ANTIGA 
Amrica Latina en la Prensa Espaola (ALPE) Del Centro de Informacin y Documentacin Cientfica (CINDOC). Buida els principals diaris espanyols des de 1993. Referencial
Biblioteca Municipal de Donostia. Hemeroteca digital Premsa histrica local dels segles XIX-XX.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Nacional - Hemeroteca digital Base de dades de premsa histrica (del segles XVIII a XX) digitalitzada. Disposa de cerca simple i avanada i permet cercar al text complet de la publicaci.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual de Andalucia Inclou premsa histrica andalusa. Dna diferents opcions de cerca.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca virtual de Castilla-La Mancha. Prensa Premsa regional i local dels segles XIX i XX.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual de Prensa Histrica Del Ministerio de Cultura. Ms de 2000 ttols de publicacions digitalitzades de tot lEstat. Opcions de cerca simple, avanada i per dates i llistat de ttols i localitats.
PREMSA ANTIGA 
Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. Hemeroteca Es poden consultar alguns nmeros de publicacions peridiques dels segles XVIII, XIX i XX.
PREMSA ANTIGA 
Blanco y negro Lhemeroteca del diari ABC cont tota la collecci daquesta revista dinformaci general, que es va publicar entre 1891 i 1988 com a revista independent, i entre 1988 i 2000 com a suplement dABC
PREMSA ANTIGA 
Directorio y recolector de recursos digitales Del Ministerio de Cultura. Al Recolector trobem els documents digitalitzats, entre ells premsa, pel Ministeri o les diferents Comunitats Autnomes.
Dossier de premsa UAB Selecci per data i tema. No permet la cerca per paraula clau. Dna el text complet en format PDF.
Ecobolsa Cercador de notcies econmiques en diaris digitals. Dna el text complet.
El Digital hoy Servei de Telpolis que permet accedir al text complet de les notcies ms importants del dia de la premsa espanyola. Les noticies s'agrupen per seccions i no disposa d'opcions de cerca.
Euskal Prentsaren Lanak Diaris del Pas basc. De les Diputacions de Guipscoa i Biscaia i el govern basc
PREMSA ANTIGA 
Gua de medios Directori de mitjans de comunicaci espanyols, que cont informaci actualitzada de ms de 7.300 mitjans: diaris, revistes, rdios, televisions i mitjans digitals.
 RECOMANAT  ACCS RESTRINGIT 
Hemeroteca de Gijn Base de dades de premsa histrica asturiana. Permet la cerca per paraula clau simple i avanada.
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca de la Diputacin Foral de Guipuzkoa Premsa local i regional dels segles XIX i XX
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca digital de la Biblioteca Municipal de Donostia Premsa dels segles XIX i XX
PREMSA ANTIGA 
Hemeroteca histrica Portal de la Universidad de Sevilla. Inclou premsa digitalitzada local i nacional editada des de la segona meitat del segle XVIII fins a principis del segle XX.
PREMSA ANTIGA 
Jable Base de dades de premsa de la Biblioteca de la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria. Permet cercar per paraula clau i limitar per data i publicaci.
PREMSA ANTIGA 
Kiosko y ms Plataforma que ofereix accs a diferents diaris i revistes. No es poden descarregar els arxius.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCS RESTRINGIT 
Prensa galega Premsa gallega (tamb editada a altres pasos) del S. XIX i XX
PREMSA ANTIGA 
Prensa histrica digitalizada Projecte de la Universidad de Castilla La Mancha. Premsa regional i local castellana.
PREMSA ANTIGA 
SINC Agncia de notcies cientfiques d'mbit estatal, pblic i gratut. Recull la producci cientfica espanyola a nivell estatal i internacional. En castell.
 RECOMANAT 
Triunfo Digital Projecte del Servicio de Archivos y Bibliotecas de la Universidad de Salamanca. Cont la digitalitzaci completa de la revista Triunfo, Hermano lobo i Tiempo de historia. Permet la cerca per paraula clau.
PREMSA ANTIGA 
Vistazoalaprensa.com Dna accs al text complet de les notcies del dia de diaris en castell.


mbito internacional
 
AlphaGalileo Font de notcies sobre recerca. Recull comunicacions d'organitzacions cientfiques i les difon a periodistes d'arreu del mn. La web es presenta en angls, espanyol, francs, alemany i portugus.
Archivo Digital Anomia Premsa anarquista digitalitzada. Publicacions espanyoles i internacionals des de finals del S. XIX
PREMSA ANTIGA 
BBC News Notcies de la BBC a text complet. Es pot seleccionar per tema o lloc i inclou material audiovisual. Dna els resultats ordenats per rellevncia.
Bizjournals Buida diaris econmics, sobretot dels EUA.
British Newspaper Archive Base de dades de premsa antiga digitalitzada que prov dels fons de the British Library. s de pagament tot i que permet recuperar alguns arxius de manera gratuta.
PREMSA ANTIGA 
Chronicling America: historic American newspapers Diaris nord-americans de 1860 a 1922. Permet la cerca per paraula clau i la navegaci. De la Library of Congress
PREMSA ANTIGA 
CNN Notcies de la CNN a text complet. Inclou vdeos. Els resultats es poden ordenar per data o rellevncia.
Elephind.com Elephind.com s una base de dades que permet cercar arxius histrics de diaris del mn. Aquesta base de dades cerca principalment fonts dels Estats Units como the Library of Congress.
PREMSA ANTIGA 
EurekAlert! Portal de notcies cientfiques de la American Association for the Advancement of Science. El seu objectiu s connectar les universitats, centres mdics, revistes, agncies governamentals, corporacions i altres organitzacions dedicades a la investigaci amb els mitjans de comunicaci.
Europeana Newspapers Projecte de digitalitzaci de diaris europeus histrics.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Factiva Base de dades d'actualitat i informaci empresarial. Cont un servei de buidat de premsa nacional i internacional (ms de 1.000 diaris i ms de 6.500 publicacions peridiques).
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCS RESTRINGIT 
Gallica De la Bibliothque Nationale de France. Inclou prop d'un miler de publicacions peridiques, algunes prou conegudes com Le Figaro (1826-1840, 1854-1942) i LHumanit (1904-1939, 1944).
PREMSA ANTIGA 
Google Books La cerca inclou revistes (actualment noms algunes revistes dels EUA per es preveu que es vagin ampliant). Podeu consultar el llistat.
PREMSA ANTIGA 
Headliner Buida serveis de premsa digital d'Holanda, Regne Unit i EUA. Agrupa les notcies en 25 categories temtiques. Dna el text complet i t un servei d'arxiu.
Internet Library of Early Journals Revistes angleses dels segles XVIII i XIX.
PREMSA ANTIGA 
Issuu Servei de publicaci en lnea que permet la visualitzaci de material digitalitzat com revistes, diaris, llibres, etc. Es pot cercar per paraula clau o navegar entre categories com Moda o Art i disseny.
La presse la une Exhaustiva exposici de la Bibliothque nationale de France, el Centre de Liaison de l'Enseignement et des Mtiers de l'Information i LAgence France-Presse. Inclou premsa francesa i internacional digitalitzada a Gallica, el dipsit digital de la BNF.
 RECOMANAT PREMSA ANTIGA 
Les gazettes europennes du 18e sicle Projecte de Le Centre d'tudes du 18e sicle de la Universitat Lumire de Li que ofereix accs en lnia a diversos diaris de llengua francesa del segle XVIII.
PREMSA ANTIGA 
My News Permet accedir al text complet de la versi impresa i digital de diferents diaris, majoritriament d'mbit nacional, a partir de 1996.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCS RESTRINGIT 
News Now La cerca a la versi gratuta s molt simple (noms cerca una paraula) per dna el text complet. Ordena els resultats per hora i data i t una actualitzaci molt rpida.
Newseum Galeria virtual de premsa. Inclou ms de 600 primeres planes de diaris publicats a tot el mn. Actualitzaci diria.
Newsmap Presentaci de les notcies per colors i mida segons la seva importncia
Newspaper digitization projects Pgina de la International Coalition on Newspapers (ICON) que dna accs a projectes de digitalitzaci de tot el mn organitzats per pasos
PREMSA ANTIGA 
Newspaper Research Links Recull de recursos que contenen premsa antiga digitalitzada dels Estats Units, Canad, Europa i Austrlia
PREMSA ANTIGA 
NewspaperCat (Catalog of Digital Historical Newspapers) Eina de la Universitat de Florida que facilita l'accs a premsa antiga digitalitzada dels EUA i el Carib
PREMSA ANTIGA 
Press Reader Proporciona accs a la versi del dia, en format original, de ms de 1000 diaris de 92 pasos i a larxiu, com a mxim, dels ltims 3 mesos. Nom anterior: NewspaperDirect, Library PressDisplay
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCS RESTRINGIT 
ProQuest Noticias y peridicos Aquesta base de dades de premsa ofereix accs al text complet de ms de 2.400 diaris, llocs web de notcies i blogs de les principals cases editorials a tot el mn. La base de dades inclou un arxiu electrnic per a la majoria dels diaris amb accs a articles, columnes, editorials, obituaris i articles principals de cada publicaci.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCS RESTRINGIT 
Reuters Notcies en text complet i fotografies de l'agncia Reuters.
The New York Times Accs al text complet des de 1980.
 MITJANS AL QUIOSC  RECOMANAT  ACCS RESTRINGIT 
The Nineteenth Century in Print Publicacions peridiques nord-americanes del segle XIX.
PREMSA ANTIGA 
Thomson Reuters Westlaw Base de dades de dret i legislaci dels EUA subscrita per les biblioteques de la UAB. A l'apartat "global news" podeu trobar un exhaustiu buidat de premsa.
 ACCS RESTRINGIT 
World News Buida una gran quantitat de mitjans de premsa de tot el mn (amb una bona representaci de diaris espanyols) i dna el text complet. Es pot cercar per llengua, matria, lloc i paraula clau.


Directorios de agencias de prensa
 
Agencias de noticias De Comunicacin & medios.
Agencias de prensa De PressNet
News agencies De JournalismNet
The European Alliance of Press Agencies


Directorios de prensa digital
 
Abyz News Links Mitjans de comunicaci d'arreu del mn. Ordenats per pasos.
Buscamedios Directori de mitjans de comunicaci a Espanya.
Catal: Mitjans de comunicaci De dmoz (Open Directory Project).
Espaol: Medios de comunicacin De dmoz (Open Directory Project). Inclou Directorios de diarios.
Guia de la premsa Informaci sobre els recursos de premsa de la UAB
 RECOMANAT 
Home Town News Directori de diaris i setmanaris dels EUA. Accs per estats.
Info Europa Portal de premsa diria de la Uni Europea. Accs per ttol, pasos i tema.
Internet Public Library. Newspapers Premsa d'arreu del mn. Molt exhaustiu i amb opcions de cerca.
Kiosken Diaris de tot el mn.
Kiosko Portada del dia de diaris de tot el mn.
Medios Premsa, rdio, televisi, etc. espanyola i internacional. Recopilaci elaborada per la Universidad de Navarra
Mediosmedios Directori de mitjans de comunicaci de tot el mn. Accs per pasos. En castell.
Miramedios Mitjans de comunicaci a Espanya. Inclou revistes classificades per matries. Permet fer cerques i dna una fitxa de cada publicaci.
Newslink Directori de mitjans de comunicaci centrat en els EUA i especialitzat en diaris, tot i que tamb inclou televisi i rdio. Inclou un directori de diaris per pasos.
Newspaper Map Mapa de diaris publicats arreu del mn que utilitza la tecnologia de Google maps. Inclou un cercador que permet buscar per nom, llengua i lloc de publicaci.
Newspaper map Mapa dels diaris de tot el mn que ens permet cercar-los per ttol, localitzaci i llengua i traduir-los amb un clic
OnlineNewspapers Premsa d'arreu del mn. Accs per regions o pasos. Molt complet.
Plante Presse Del Courrier International. Premsa del tot el mn amb fitxes per a cada publicaci que inclou una presentaci, dades de difusi, etc.
Premsa econmica Recull elaborat per la Biblioteca de Cincies Socials de la UAB.
Prensa diaria de Infoamrica Diaris en castell o portugus de Llatinoamrica, EUA, Espanya i Portugal. Ordenaci alfabtica o per pasos.
Today's front pages De Newseum. Centenars de primeres pgines de diaris de tot el mn agrupades alfabticament i per pasos.
WorldPress A la seva secci World Newspapers and Magazines trobareu diaris i revistes ordenades geogrficament; inclou la tendncia ideolgica de les publicacions.
Zona Latina: Latin American Newspapers Premsa llatinoamericana. Accs per pasos.sdds


Directorios generales
 
Agenda de la Comunicacin De la Presidencia del Gobierno. Directori d'organismes oficials de premsa, organitzacions professionals, agncies de notcies i mitjans de comunicaci a Espanya.


Directoris de grupos de comunicacin
 
Infoamrica - Grupos de comunicacin De Infoamrica. Grups de comunicaci espanyols i iberoamericans.
Proyecto Infoeuropa - Grupos editores de diarios De Info Europa. Grups de premsa europeus.
Who owns what Pgina de la Columbia Journalism Review. Dna dades sobre les propietats dels principals grups de comunicaci de l'mbit anglosax.

És al catàleg de la UAB En al catálogo de la UAB      La UAB n'ofereix accés a través de bases de dades La UAB ofrece acceso a través de bases de datos
Molt visitats pels usuaris del QuioscMuy visitados por los usuarios del Quiosc     RECOMANATRecomendaciones de la biblioteca      Molt valorats pels usuaris del QuioscMuy valorados por los usuarios del Quiosc