Índex d'impacte de revistes de ciències humanes i socials
En les ciències socials i en les humanitats és on són més grans les limitacions del JCR. Per trobar dades d'impacte de les revistes d'aquests àmbits publicades a Espanya, podeu consultar:
- IN-RECS: Índice de impacto, Revistas Españolas de Ciencias Sociales. Calcula el factor d'impacte indexant gairebé 200 títols de revistes espanyoles de l'àmbit de les ciències socials. Inclou dades des del 1996. Es pot consultar per matèries i per títols de revistes, articles, autors i institucions.
- IN-RECJ: Índice de impacto, Revistas Españolas de Ciencias Jurídicas. Realitzat pel mateix grup d'IN-RECS però per a revistes de dret. Indexa més de 60 títols de revistes espanyoles i inclou dades des de l'any 2001. Es pot consultar per matèries i per títols de revistes, articles, autors i institucions.
- Llistes CARHUS Plus+. Desenvolupades per l'AGAUR, es tracta d'una classificació de revistes científiques de ciències socials i humanitats segons el seu impacte i qualitat. Es consulta per àrees temàtiques i està previst que s'actualitzi cada dos anys.
- MIAR: Matriu d'Informació per a l'Avaluació de Revistes. Conté informació sobre la qualitat de les revistes i elabora un rànquing basat en l'ICDS (Índex Compost de Difusió Secundària), que té en compte en quines bases de dades s'indexa o es buida una revista.
- RESH: Revistas Españolas de Ciencias Sociales y Humanas, valoración integrada e índice de citas: Dóna l'índex mitjà d'impacte de més de 150 revistes espanyoles del 1999 al 2003, prenent com a base les citacions rebudes en els últims cinc anys. Estableix un rànquing de revistes segons la seva qualitat, aporta dades sobre el seu ús i influència i indica quines bases de dades indexen cada revista.
- DICE: Difusión y Calidad Editorial de las Revistas Españolas de Humanidades y Ciencias Sociales y Jurídicas. Complementari al RESH, valora la qualitat de les revistes tenint en compte aspectes com la presència d'autors no vinculats a l'entitat editora, l'avaluació externa dels originals o quines bases de dades en fan difusió.
Trobareu altres recursos a la guia sobre índexs d'impacte de revistes preparada pel Servei de Biblioteques de la UAB
Com saber si han citat el nostre treball?
Per saber si una de les nostres publicacions ha estat citada, podem consultar les fonts següents:
- Web of Science: Inclou el Sciences Citation Index (SCI), el Social Sciences Citation Index (SSCI) i l'Arts and Humanities Citation Index (AHCI), que ofereixen aquesta informació segons cada especialitat. Podeu buscar per autor, títol de l'article o de la publicació, afiliació, etc.
- Getcited: Base de dades on podeu registrar-vos i entrar les vostres publicacions. Podeu buscar per publicació, autor, departament o institució, veure informació sobre els documents que s'han introduït i les citacions que han rebut.
- CiteSeerx: Motor de cerca de literatura científica, especialment sobre tecnologies de la informació. Per a cada document recuperat, podeu veure les citacions que ha rebut. També calcula un índex d'impacte.
- Google Scholar: Motor de cerca de literatura científica desenvolupat per Google. Per a cada document recuperat, ofereix les citacions rebudes i articles relacionats.
- Scirus: Motor de cerca molt potent que us permet recuperar literatura científica al web i obtenir, entre d'altres, els documents que citen cada article.
- Recull d'eines bibliomètriques i d'avaluació de les publicacions: factors d'impacte de les revistes incloses en el Journal Citation Reports i els articles dels investigadors de la UAB presents al Web of Knowledge i a Scopus
Gener 2009 · Biblioteca de Ciències Socials · Disseny i contingut