Base de dades sobre tots els aspectes de l'impacte de les persones i la tecnologia en el medi ambient i l'eficàcia de les polítiques i tecnologies correctives. A partir de 1994 també inclou temes relacionats amb l'energia. També conté les bases de dades AGRICOLA, TOXLINE, ESPM (Environmental Sciences and Pollution Management) i Environmental Impact Statements (EIS). Ofereix títols a text complet de tot el món, incloses revistes acadèmiques, informes tècnics, actes de congressos i publicacions governamentals.
Va absorbir el contingut d'Environmental Abstracts, repertori bibliogràfic que recollia resums de més de 650 revistes de medi ambient, majoritàriament d'Estats Units d'Amèrica, i elaborat pel Congressional Information Service (CIS), EUA.
Base de dades internacional que mostra les mencions a un document de recerca (article, llibre, actes de congressos, ressenyes) a la xarxa, veient si ha estat citat en xarxes socials, blogs, mitjans de comunicació, viquipèdia, patents, gestors bibliogràfics, informes de polítiques públiques, etc. Dona així una idea del seu impacte social i la seva viralitat.
Disposa d'un indicador propi, Altmetric attention score, que indica l'atenció que ha rebut un document de recerca comparat amb altres similars.
Ofereix eines gratuïtes que donen totes les dades que hem mencionat.
Base de dades que indexa aproximadament 800 revistes des de 1983 fins l'actualitat. Cobreix una àmplia varietat d'especialitats dins l'àmbit de les ciències aplicades.
Base de dades que cobreix diferents camps dins de les humanitats (art, literatura, arquitectura, teatre, filosofia, música, etc.) des de 1975 fins a l'actualitat. Indica el nombre de citacions rebudes per cada article de revista, capítol de llibre i altres tipus de material com ressenyes i congressos.
Forma part de la col·lecció principal de la plataforma Web of Science (WoS).
Base de dades de l'Avery Architectural and Fine Arts Library de la Columbia University que inclou descripcions bibliogràfiques sobre història i pràctica de l'arquitectura, paisatgisme, urbanisme i disseny d'interiors. Inclou tant revistes acadèmiques així com d'associacions professionals, publicacions periòdiques estatals i regionals nord-americanes, i les principals publicacions sobre arquitectura i disseny d'Europa, Àsia, Amèrica Llatina i Austràlia.
Eina de cerca de codi obert que recull literatura científica (articles, llibres, congressos) principalment dins les àrees de les ciències de la computació i de la informació. També permet consultar les cites que reben els articles, llibres, capítols i congressos.
Dimensions és una plataforma de descobriment d'investigació de l'empresa Digital Science que proporciona informació de cites i altmétriques d'articles i llibres, amb la possibilitat d'accés al text complet tant del mateix document com de les publicacions citades. La majoria dels seus serveis i productes son gratuïts però també inclou altres de pagament.
El DDD, Dipòsit Digital de Documents de la UAB, és l’eina a partir de la qual es recopila, gestiona, difon i preserva la producció científica, docent i institucional de la universitat alhora que recull documents digitals que formen part de les col·leccions de les biblioteques de la UAB o que les completen. Mostra una col·lecció organitzada, d’accés obert i interoperable.
Ofereix estadístiques d'ús d'articles, llibres i altres materials en nombre de consultes i descàrregues per any i per àmbit geogràfic (API de GeoIP). S'entén per consulta l'accés a un registre del DDD, o la descàrrega si aquesta no es fa des del registre complet. S'entén per descàrrega l'accés al fitxer que conté el text complet, imatge, àudio o vídeo. En els registres que contenen més d'un fitxer se sumen conjuntament totes les descàrregues. S'eliminen de les estadístiques els accessos dels robots i del personal de gestió. El sistema de detecció de robots que s'executa periòdicament pot fer que es modifiquin algunes de les xifres donades a les estadístiques.
Com lliurar documents al Dipòsit Digital de Documents de la UAB
Per a més informació contacteu amb la vostra biblioteca de referència.
Base de dades multidisciplinar que recull aquelles publicacions sota avaluació per entrar a la col·lecció principal de recursos de Web of Science-WoS (Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index) i també revistes que tenen qualitat científica però és difícil que arribin a formar part de WoS perquè el seu àmbit d'estudi és molt reduït.
Essential Science Indicators és una eina analítica que permet identificar les tendències en la publicació de resultats en base als documents més citats de la Web of Science Core Collection. Les línies de base proporcionen informació sobre els percentils, articles més citats i rànquings per àrees de recerca. Les dades abasten un període d’entre 2 i 10 anys.
Permet conèixer quins autors, organitzacions, països, revistes, i altre tipus de treballs (ressenyes i congressos) tenen més impacte dins la comunitat científica. Així mateix, ens aporta informació sobre les tendències i sectors capdavanters per al futur proper.
S'hi accedeix des de la plataforma Web of Science > Products.
Software gratuït que recupera i analitza les cites rebudes en articles de revistes i llibres provinents d'una gran varietat de fonts. Després l'analitzar les dades, presenta una sèrie de mètriques com el nombre d'articles, les cites rebudes o l'índex h o índex g pels autors.
L'Observatorio IUNE presenta informes sobre l'activitat investigadora de les universitats del Sistema Universitari Espanyol (SUE) de forma anual des de 2015. A partir de l'anàlisi d'indicadors provinents de diferents fonts es recullen aspectes relatius als recursos econòmics de les universitats, el professorat, l'activitat científica, l'activitat científica en nombre d'articles i altres publicacions, el percentatge de col·laboració, la competitivitat, la innovació, la capacitat formativa i l'atracció de talent.
Plataforma que ofereix mètriques per valorar l'impacte de les revistes a partir de les cites rebudes pels seus articles recollides a la base de dades Web of Science, com per exemple, el Factor d'Impacte (IF) o Journal Impact Factor (JIF). Té cobertura des de 1997.
Les mètriques del Journal Impact Factor estan disponibles per a totes les revistes actives de les següents bases de dades:
A partir de 2021, el JCR incopora l'índex normalitzat Journal Citation Indicator que permet valorar l'impacte d'una revista en el seu context temàtic.
Overton és un índex de recerca que permet observar les mencions que ha rebut un document de recerca (article, llibre, patent, acta de congrés o ressenya) a la xarxa. Permet valorar l'impacte social i la seva viralitat a partir de la gestió de cites a nivell internacional. Overton recull polítiques públiques, publicacions de laboratoris d'idees (think tanks) i working papers, entre d'altres. Algunes de les dades que ofereix es poden consultar gratuïtament des de PlumX.
Eina que proporciona informació sobre l'impacte d'un document de recerca (article de revista, llibre, capítol de llibre, congressos, etc.) atenint-se a una sèrie d'indicadors que es recullen en 5 categories:
1. Cites: cites tradicionals (provients d'Scopus, Pubmed...) i altres cites (provinents de patents, informes de polítiques públiques, etc.)
2. Ús: Clics, descàrregues, visualitzacions.
3. Captures: Bookmarks, lectures.
4. Mencions: ressenyes, entrades a blogs, referències a la viquipèdia o a mitjans de comunicació.
5. Xarxes socials: shares, likes. Rastreja Youtube, Facebook, Figshare, Amazon, Goodreads.
Cadascuna d'aquestes categories està representada per un color i es mostra gràficament amb una imatge de 5 branques.
Aquestes mètriques es poden consultar a Scopus, i a altres webs com el Portal de la Recerca de la UAB.
Base de dades que cobreix íntegrament les principals revistes de 178 disciplines científiques (matemàtiques, física, química, biologia, medicina, ciències ambientals, astronomia, enginyeria, etc.) des del 1900. El Science Citation Index Expanded proporciona el nombre de citacions rebudes per cada article de revista així com també les cites que ha rebut un capítol de llibre o una ressenya de llibre dins les revistes que recopila.
Forma part de la col·lecció principal de la plataforma Web of Science (WoS).
Portal que recull diferents indicadors científics per l'anàlisi de revistes de diferents àmbits temàtics i també indicadors per països. La seva informació s'extreu de la base de dades multidisciplinar Scopus d'Elsevier.
Scite és un motor de cerca acadèmic basat en intel·ligència artificial que permet avaluar de forma eficient la qualitat i la rellevància dels articles de revista a través de la verificació en el context de les cites rebudes. Cada cita rep una etiqueta que indica si aquella cita dona suport, qüestiona o és neutral respecte al treball que està citant.
La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) posa a disposició del personal investigador les taules de les mitjanes mundials de citacions que reben els articles de revista, revisions de l'art i actes de congressos de cada àrea de coneixement que elaboren Elsevier i Clarivate a partir de dades extretes de Scopus i InCites, respectivament. Actualització anual.
Base de dades de patents i treballs acadèmics creada per Cambia, una ONG australiana. Pren i combina dades bibliomètriques procedents d’altres bases de dades com The European Patent Office, PubMed o Crossref que permet cercar patents, articles de revista, llibres, congressos o autors donant sempre les cites acadèmiques i les mencions rebudes dins les patents que indexen.
Transportation Research Board (TRB) produeix la base de dades bibliogràfica Transportation Research Information Services (TRIS), on es recullen els abstracts de revistes científiques especialitzades en transport. TRID és el producte de la integració de les bases de dades "TRIS Electronic Bibliography data" i "TRID Database".
TRID dóna accés a aproximadament 940,000 registres sobre la recerca en l'àmbit dels transports.
Base de dades del Tranportation Research Information Service (TRIS) que es troba inclosa dins la plataforma TRID.
Aquest recurs especialitzat en la recerca sobre transports inclou llibres, informes tècnics, actes de congressos i articles de més de 600 revistes indexades.
Plataforma formada per una col·lecció de bases de dades bibliogràfiques i de dades bibliomètriques d'àmbit multidisciplinar. La base de dades més important que inclou és Web of Science Core Collection (col·lecció principal), que conté Arts and Humanities Citation Index (AHCI), Science Citation Index (SCI), Social Science Citation Index (SSCI), Conference Proceedings Citation Index, Book Citation Index i Emerging Sources Citation Index (ESCI) i inclou tant la bibliografia citada com les citacions que ha rebut cada article, llibre, ressenya, congressos.
També dóna accés a Journal Citation Reports, que permet conèixer diversos indicadors bibliomètrics de les revistes incloses, com per exemple el factor d'impacte d'una publicació, calculat a partir de les cites que reben els seus articles.