Desenvolupat per l'AGAUR, és un sistema d'avaluació de revistes científiques de ciències socials i humanitats segons el seu impacte i qualitat. La consulta es pot fer per àrees temàtiques o per ordre alfabètic de títol. Es revisa periòdicament. Fins ara, se n'han publicat quatre versions: 2008, 2010, 2014 i 2018. Per a publicacions anteriors al 2019, la versió de referència és Carhus Plus+ 2014.
Llistat de revistes elaborada per la Secció 37 del Comité National de la Recherche Scientifique (CNRS). inclou al voltant de 800 títols pertanyents a 24 camps temàtics principalment a l'àrea d'economia i gestió empresarial.
La Clasificación integrada de revistas científicas (CIRC) té com a objectiu la construcció d'una classificació de revistes de ciències socials i humanes en funció de la seva qualitat integrant els productes d'avaluació existents considerats positivament per les diferents agències d'avaluació nacionals com CNEAI i ANECA.
Proporciona anàlisi de cites per a documents distribuïts a la biblioteca digital RePEc (Research Papers in Economics). De cada document disponible en format electrònic, extreu i analitza automàticament la seva llista de referències. D'aquesta manera es poden saber quins documents s'han citat, quantes vegades ho han fet i qui els ha citat.
També calcula diferents indicadors d'impacte de publicacions (revistes i working papers) incloses a RePEc series. Per ser inclosa en aquest rànquing la sèrie ha de tenir un factor d'impacte superior a 0, més de 5 cites, més de 19 documents publicats en l'any de referència i un percentatge d'autocitació de 50 o menys.
Citations in Economics utilitza algoritmes CiteSeer i ParsCit en el procés d'identificació i anàlisi de referències.
Base de dades especialitzada en comunicació, mitjans de comunicació de massa i matèries afins. Conté referències bibliogràfiques dels articles apareguts en més de 770 publicacions periòdiques especialitzades (més de 570 indexades en la seva totalitat i prop de 200 indexades selectivament). D’aquestes més de 450 es troben a text complet. També inclou més de 150 monografies. El seu abast geogràfic és internacional amb especial incidència al món anglosaxó. L’abast cronològic és variable, depèn de cada publicació i les més antigues són de 1901.
També inclou 5.400 perfils d’autors amb informació biogràfica i bibliogràfica.
Dialnet Métricas és el resultat d'un projecte de col·laboració entre biblioteques que té com objectiu incloure les referències bibliogràfiques dels articles de revistes que es troben a Dialnet. D'aquesta manera s'aconsegueix obtenir les cites a documents i autors. Només es processen revistes de Ciències Socials i Humanitats.
Indicadores Dialnet parteix del recompte de cites que reben les publicaciones; s'ha traslladat aquesta informació a revistes i autors, i des d'aquests a les diferents institucions i àrees de coneixement.
Per als seus càlculs té en compte tot el contingut de la base de dades Dialnet, per tant també es trobaran indicadors de llibres, capítols de llibres i tesis.
La diferència fonamental entre els dos apartats de Dialnet Métricas recau en que IDR Índice Dialnet de Revistas només té en compte les cites emeses per un conjunt de revistes d'excel·lència (revistes font) a uns anys, mentre que a Indicadores Dialnet es parteix del contingut complet de la base de dades Dialnet.
Dialnet Métricas és el resultat d'un projecte de col·laboració entre biblioteques que té com objectiu incloure les referències bibliogràfiques dels articles de revistes que es troben a Dialnet. D'aquesta manera s'aconsegueix obtenir les cites a documents i autors. Només es processen revistes de Ciències Socials i Humanitats.
Complementari al RESH, valora la qualitat de les revistes tenint en compte aspectes com la presència d'autors no vinculats a l'entitat editora, l'avaluació externa dels originals o quines bases de dades en fan difusió.
S'aturen les actualitzacions de DICE (30/01/2013)
Base de dades publicada per l'American Economic Association. Inclou referències bibliogràfiques de revistes, llibres i tesis sobre l'aplicació i la teoria econòmica.
Creat pel Departament de Biologia de la Universitat de Washington, es basa en la informació del JCR i en l'aplicació d'algoritmes de rellevància tipus PageRank de Google, que varien segons la disciplina.
Base de dades que recull aquelles publicacions sota avaluació per entrar als recursos de Web of Science (Science Citation Index, Social Science Citation Index y Arts & Humanities Citation Index). Actualment consta més de 7600 títols.
ERIC (Education Resources Information Center) és la base de dades més gran del món en bibliografia sobre educació. Promoguda per l'Institute of Education Sciences del Department of Education dels Estats Units, conté més de 1,4 milions de registres d'articles de revista, informes d'investigació, ponències de congressos i monografies des de 1966, dels quals més de 300.000 estan enllaçats al text complet.
ERIH PLUS (anteriorment European Reference Index for the Humanities o ERIH) és un índex de revistes acadèmiques de l'àmbit de les humanitats i les ciències socials creat i desenvolupat per investigadors europeus, sota la coordinació del Comitè Permanent per a les Humanitats (SCH) de la Fundació Europea de la Ciència (ESF). Inclou més de 10 000 revistes d'àmbit nacional i internacional.
Des de 2014 ERIH PLUS no inclou els indicadors de 2011 (INT1, INT2, NAT).
Software gratuït que recupera número de cites, índex h i index g de diferents bases de dades com ara Google Scholar o Crossref. En el cas de les bases de dades Scopus i Web of Science és necessari subscripció externa.
Base de dades que conté bibliografia internacional i interdisciplinària de revistes acadèmiques, principalment en l'àmbit de les humanitats, les ciències socials i l'art. En alemany. IBZ Online Internationale Bibliographie der geistes- und sozialwissenschaftlichen Zeitschriftenliteratur. Nom anterior: International Bibliography of Periodical Literature (IBZ).
Base de dades bibliogràfica de l'àmbit de les ciències socials. Creada per la British Library of Political & Economic Science (London School of Economics & Political Science). Indexa i proporciona resums d'articles de revista (més de 2800 títols) i cada any inclou uns 7000 llibres de l'àmbit de les ciències polítiques, sociologia, economia i antropologia.
Abast cronològic: des de 1951 fins a l'actualitat.
Journal Citation Reports és una plataforma gestionada per l'empresa Clarivate Analytics. A partir de les cites recollides a la Web of Science, ofereix mètriques per valorar l'impacte de les revistes, com ara el Factor d'Impacte (FI). Té cobertura des de 1997.
Fins el 2020, JCR només recollia les revistes de les bases de dades Social Science Citation Index (SSCI) i Science Citation Index (SCI), a partir d'aquesta data s'incorporen també les revistes de Arts and Humanities Citation Index (AHCI i Emerging Sources Citation Index (ESCI), que tenen un nou índex, Indicador de cites de revistes (Journal Citation Index) però no se'ls calcula el Factor d'Impacte.
1) Directorio: recull dades bibliogràfiques i de contacte de les revistes registrades ja siguin impreses o electròniques.
2) Catálogo 2.0: únicament inclou les revistes -impreses i electròniques- que compleixen els criteris de qualitat editorial establerts per Latindex. Recomanem fer la cerca en aquesta base de dades.
3) Revistas en línia: permet la consulta a text complet en els llocs que es troben disponibles.
LISA és una base de dades internacional dissenyada per a professionals de la informació. Proporciona informació bibliogràfica sobre sobre els desenvolupaments de la biblioteconomia, ciències de la informació, edició i tecnologies de la informació. LISA buida més de 440 títols de revista de més 68 països i en més de 20 idiomes diferents.
S'actualitza dos cops al mes amb més de 500 nous registres.
Elaborat pel Departament de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, és un sistema per mesurar quantitativament la visibilitat de les publicacions periòdiques en Humanitats i Ciències Socials en funció de la seva presència en diferents tipus de bases de dades. En les edicions tancades de 2008 a 2021 ofereix l’ICDS (Índex Compost de Difusió Secundària) i a partir de 2022 el subtitueix per l’indicador de Difusió.
FRANCIS és una base de dades bibliogràfica creada per l'Institut de l'Information Scientifique et Technique of the Centre National de la Recherche Scientifique (Inist-CNRS). És multilingüe i cobreix les àrees d'humanitats i ciències socials amb resums d'articles, llibres, congressos i patents des de 1972 fins a 2015. Actualment s'ha unificat amb la base de dades de ciències exactes PASCAL i es poden consultar conjuntament a la plataforma PASCAL FRANCIS.
La Fundación Española para la Ciencia y Tecnología (FECYT) ha elaborado la Metodología de Clasificación de Revistas de Humanidades y Ciencias Sociales con Sello de Calidad FECYT que permite la ordenación de las revistas científicas en el Ranking de Visibilidad e Impacto de Revistas de Humanidades y Ciencias Sociales con Ranking de visibilidad e impacto de revistas científicas españolas de Humanidades y Ciencias Sociales con Sello de Calidad FECYT | Calidad revistas.
Base de dades que dóna accés al contingut de més de 9.000 publicacions de més de 150 disciplines científiques. Buida revistes des de 1900, amb resums des de 1991 i l'actualització és setmanal. Detalla el nombre de cites per article, també indica les cites que ha rebut un capítol de llibre que pertanyi a col·leccions d’Annual Reviews o bé una ressenya de llibre en les revistes que recopila.
També és anomenada SCI o SCI-E.
Portal que recull els indicadors científics sobre revistes i països extret de la base de dades Scopus (d’Elsevier).
Llista de revistes científiques espanyoles que han obtingut el segell de qualitat de la FECYT, que les acredita durant tres anys com a excel·lents. Aquesta iniciativa, que començà el 2007, pretén fomentar la bona praxis en l'edició de revistes científiques, així com millorar la seva qualitat i afavorir la visibilitat i el posicionament de la producció científica i de la innovació espanyola a nivell internacional.
A data de febrer de 2020 es publica el Ranking de visibilidad e impacto de revistas científicas españolas de Humanidades y Ciencies Sociales, una classificació ordenada de totes les revistes amb Sello de calidad FECYT
SENSE Research School for Socio-Economic and Natural Sciences of the Environment està format per un conjunt d'instituts de recerca ambiental de més de deu universitats holandeses i organitzacions de recerca.
Aquesta entitat elabora un rànquing d'editors, tant de revistes com de llibres, i els distingeix entre tres categories: A, B i C.
Base de dades especialitzada en ciències socials (dret, psicologia, ciències socials, politiques, biblioteconomia, etc.). Recull articles publicats en més de 3.300 revistes des del 1900 fins a l'actualitat i s'actualitza setmanalment.
Detalla el nombre de cites per article.
També indica les cites que ha rebut un capítol de llibre (que pertanyi a col·leccions d’Annual Reviews) o bé una ressenya de llibre en les revistes que recopila.
La FECYT posa a disposició del personal investigador les taules de les mitjanes mundials de citacions de les publicacions per a cada àrea de coneixement que elaboren Elsevier i Clarivate a partir de dades extretes de Scopus i InCites respectivament. Actualització anual.
Plataforma de l'empresa Clarivate formada per una col·lecció de bases de dades bibliogràfiques i de dades bibliomètriques d'àmbit multidisciplinar. La base de dades més important que inclou és Web of Science Core Collection (col·lecció principal), que conté Arts and Humanities Citation Index (AHCI), Science Citation Index (SCI), Social Science Citation Index (SSCI), Conference Proceedings Citation Index, Book Citation Index i Emerging Sources Citation Index (ESCI) i inclou tant la bibliografia citada com les citacions que ha rebut cada article.
També dóna accés a Journal Citation Reports, que permet conèixer el factor d'impacte d'una publicació mitjançant les cites que reben els seus articles, i a d'altres bases de dades d'interès.