Applied Mechanics Reviews (AMR), publicada per American Society of Mechanical Engineers (ASME), difon l'estat de l'art de diverses disciplines de la Mecànica:
- Mecànica de fluids i sòlids
- Tranferència de calor
- Dinàmica
- Vibració
Base de dades que proporciona més de 4 milions de registres sobre infermeria i disciplines relacionades. CINAHL conté articles de revistes especialitzades, informació sobre cuidatge basat en l'evidència, imatges, o lliçons temàtiques (quick lessons). Algunes de les revistes contingudes en aquesta base de dades inclouen la consulta a text complet.
La Clasificación integrada de revistas científicas (CIRC) té com a objectiu la construcció d'una classificació de revistes de ciències socials i humanes en funció de la seva qualitat integrant els productes d'avaluació existents considerats positivament per les diferents agències d'avaluació nacionals com CNEAI i ANECA.
Llistat d'editorials dels llibres indexats a la base de dades Web of Science.
Creat pel Departament de Biologia de la Universitat de Washington, es basa en la informació del JCR i en l'aplicació d'algoritmes de rellevància tipus PageRank de Google, que varien segons la disciplina.
Base de dades que recull aquelles publicacions sota avaluació per entrar als recursos de Web of Science (Science Citation Index, Social Science Citation Index y Arts & Humanities Citation Index). Actualment consta més de 7600 títols.
Software gratuït que recupera número de cites, índex h i index g de diferents bases de dades com ara Google Scholar o Crossref. En el cas de les bases de dades Scopus i Web of Science és necessari subscripció externa.
Journal Citation Reports és una plataforma gestionada per l'empresa Clarivate Analytics. A partir de les cites recollides a la Web of Science, ofereix mètriques per valorar l'impacte de les revistes, com ara el Factor d'Impacte (FI). Té cobertura des de 1997.
Fins el 2020, JCR només recollia les revistes de les bases de dades Social Science Citation Index (SSCI) i Science Citation Index (SCI), a partir d'aquesta data s'incorporen també les revistes de Arts and Humanities Citation Index (AHCI i Emerging Sources Citation Index (ESCI), que tenen un nou índex, Indicador de cites de revistes (Journal Citation Index) però no se'ls calcula el Factor d'Impacte.
Elaborat pel Departament de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, és un sistema per mesurar quantitativament la visibilitat de les publicacions periòdiques en Humanitats i Ciències Socials en funció de la seva presència en diferents tipus de bases de dades. En les edicions tancades de 2008 a 2021 ofereix l’ICDS (Índex Compost de Difusió Secundària) i a partir de 2022 el subtitueix per l’indicador de Difusió.
Base de dades d'àmbit biomèdic, proporciona més de 20 milions de referències sobre medicina, infermeria, odontologia, veterinària, etc... Creada per la National Library of Medicine dels EUA.
Fruit d’un projecte d’investigació finançat pel CSIC, ofereix elements per orientar i ajudar en l’avaluació de la producció científica en humanitats i ciències socials, on els llibres són un element important de la comunicació científica. Elabora un rànquing que avalua les editorials científiques espanyoles i estrangeres en llibres de ciències humanes i socials basant-se en l’opinió d'experts espanyols. Aquesta informació es presenta amb un rànquing general d’editorials de totes les àrees i en diferents rànquings especialitzats per disciplines; es recomana utilitzar-los tots dos de forma combinada, ja que aporten informacions diverses i complementàries.
D’aquesta manera vol ser una primera aproximació a l’estudi de la qualitat de les editorials de llibres científics per avaluar l’activitat científica en humanitats i ciències socials, ajudant a objectivar la utilització de l’indicador “prestigi de l’editorial” emprat per les agències d’avaluació però complementant-se amb el judici matisat dels experts que composen els panells d’avaluació o altres indicadors, quan estiguin disponibles.
Base de dades que dóna accés al contingut de més de 9.000 publicacions de més de 150 disciplines científiques. Buida revistes des de 1900, amb resums des de 1991 i l'actualització és setmanal. Detalla el nombre de cites per article, també indica les cites que ha rebut un capítol de llibre que pertanyi a col·leccions d’Annual Reviews o bé una ressenya de llibre en les revistes que recopila.
També és anomenada SCI o SCI-E.
Portal que recull els indicadors científics sobre revistes i països extret de la base de dades Scopus (d’Elsevier).
El Sello de Calidad en Edición Académica-Academic Publishing Quality (CEA-APQ) és una iniciativa promoguda per l'Unión de Editoriales Universitarias Españolas (UNE) i avalada per l'Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA) i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i té com a objectiu reconèixer les millors pràctiques dins l'edició universitària espanyola.
La FECYT posa a disposició del personal investigador les taules de les mitjanes mundials de citacions de les publicacions per a cada àrea de coneixement que elaboren Elsevier i Clarivate a partir de dades extretes de Scopus i InCites respectivament. Actualització anual.
Plataforma de l'empresa Clarivate formada per una col·lecció de bases de dades bibliogràfiques i de dades bibliomètriques d'àmbit multidisciplinar. La base de dades més important que inclou és Web of Science Core Collection (col·lecció principal), que conté Arts and Humanities Citation Index (AHCI), Science Citation Index (SCI), Social Science Citation Index (SSCI), Conference Proceedings Citation Index, Book Citation Index i Emerging Sources Citation Index (ESCI) i inclou tant la bibliografia citada com les citacions que ha rebut cada article.
També dóna accés a Journal Citation Reports, que permet conèixer el factor d'impacte d'una publicació mitjançant les cites que reben els seus articles, i a d'altres bases de dades d'interès.