Rafael Tasis Fons personal Rafael Tasis

Cerca

     
Paraula Clau:  
     

Tornar Tornar
Has buscat > Nom: Samper, Baltasar
3 documents
Ordenar per :   Títol   |   Autor  |  Data data ascendent  data descendent  
  Visualitzant 1 a 3
 

  Títol
 
Carta de Francesc Salvat a Rafael Tasis  
  Autor Salvat, Francesc
  Lloc i data Mèxic, 25-3-1951
  Descripció física 1 f., manuscrit
  Nota Salvat informa Tasis que està al corrent de la diada de Sant Jordi tot i que no hi sigui a Catalunya. A més, li fa saber que va aparèixer un llibre editat en anglès i en català que es diu L'esperit de Catalunya de Josep Trueta i li afegeix que Baltasar Samper va sorgir en un volum en anglès i traduït en espanyol que es diu Pau Casals. Salvat acaba la carta parlant-li del seu enyor i dels seus records de Catalunya.
  Idioma català
  Noms Tasis, Rafael ; Trueta, Josep ; Samper, Baltasar
  Descriptors Esperit de Catalunya, L' ; Pau Casals 
  Quadre de classificació 4.1 Rebuda
  Topogràfic TasC_1250
 
  Títol
 
Carta de Miquel Guinart a Rafael Tasis  
  Autor Guinart, Miquel
  Lloc i data Montpellier, 6-2-1966
  Descripció física 1 full manuscrit per les dues cares
  Nota Parla dels comptes de la revista 'Vida nova' i que els tocarà apujar-ne el preu a causa de l'augment que els fa l'impressor. Li agrairia que li passés el final del seu article, ja que la còpia que en té és incompleta, i que el reescrigui de manera més retòrica. Diu que ha aclarit amb Bosch Gimpera tots els problemes i malentesos dels Jocs Florals. Explica les amistats que Pèire Rouquette ha establert en la visita que ha fet a Barcelona, comptant-hi el mateix Tasis. Diu que Arimany cobrarà el premi gràcies a la seva insistència. L'informa de les morts de Baltasar Samper i Josep Dencàs
  Idioma català
  Noms Tasis, Rafael ; Bosch Gimpera, Pere ; Rouquette, Pierre; Arimany, Miquel ; Samper, Baltasar; Dencàs i Puigdollers, Josep
  Descriptors Vida nova  
  Quadre de classificació 4.1 Rebuda
  Topogràfic TasC_0686
 
  Títol
 
Carta de Pere Foix a Rafael Tasis  
  Autor Foix, Pere
  Lloc i data Mèxic, 9-4-1966
  Descripció física 1 full mecanoscrit
  Nota Li recomana que algú com Albert Manent sigui qui acompanyi a Pedro Gringoire a l'abadia de Montserrat per tal de que li expliqui més exactament l'activitat editorial de Barcelona. Li expressa el seu goig de llegir Història d'una penya literària i Discurs de gràcies no pronunciat en un acte no celebrat per a commemorar els seixanta anys de Rafael Tasis. Li menciona els seus començaments amb la literatura catalana sobre els anys 20 amb obres de Narcís Oller o Puig i Ferreter. Li comenta que la seva primera activitat literària fou la revista Mañana juntament amb Peiró, Pestanya o Dionysios. Li demana que llegeixi la biografia de Serra quan sigui a Barcelona. L'informa de la mort de Baltasar Samper i Josep Maria Francès.
  Nota Signatura manuscrita
  Idioma català
  Noms Tasis, Rafael ; Gringoire, Pedro ; Oller, Narcís; Puig i Ferreter, Joan ; Samper, Baltasar; Francès i Ladrón de Cegama, Josep M.
  Descriptors Història d'una penya literària ; Discurs de gràcies; Mañana 
  Quadre de classificació 4.1 Rebuda
  Topogràfic TasC_0507