Base de dades de citacions de llibres i capítols de llibres, tant en format electrònic com imprès, accessible des de la plataforma Web of Science (WoS). Disposa d’un apartat per a Ciències Socials i Humanitats (61% del contingut) i un altre per Ciències Naturals (39%).
Inclou més 60.000 llibres publicats a partir de 2005 per editorials comercials, universitàries i de societats (però no enciclopèdies ni obres de referència). Aplica els mateixos paràmetres d’anàlisi que fa servir Web of Science per a revistes i articles de revistes.
Llista d'editorials de llibres a les quals assigna un valor (alt, mitja o baix) en funció de la seva presència dins altres índexs de referència: Book Citation Index (Clarivate), Scholarly Publishers Indicators (SPI) / Prestigio editorial (Grupo ILIA/CSIC), Scopus Book Titles (Elsevier), Norwegian Register for Scientific Journals, Series and Publishers (NSD) i Publication Forum (Federation of Finnish Learned Societies). El propòsit inicial era ajudar en l'avaluació de la producció científica dels investigadors del CSIC, però donat el seu interès i la manca d'una eina semblant, es va decidir fer-lo públic. Actualment es pot consultar la segona versió, de 2018.
SPI és un sistema que proporciona informació i indicadors de les editorials acadèmiques, especialment en l' àmbit de les Humanitats i les Ciències Socials. Es proposa:
Trobem els seus inicis en el projecte de recerca «Categorització de publicacions científiques en Ciències Humanes i Socials» (2009-2010) finançat pel CSIC.
El Sello de Calidad en Edición Académica-Academic Publishing Quality (CEA-APQ) té com a objectiu reconèixer les millors pràctiques dins l'edició universitària espanyola per a col·leccions i monografies individuals. És una iniciativa promoguda per la Unión de Editoriales Universitarias Españolas (UNE) i avalada per l'Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA) i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).
Les monografies i col·leccions que superen amb èxit el procés d'avaluació obtenen aquest segell, mantenint el reconeixement de qualitat científica i editorial durant 5 anys (a partir de la resolució definitiva de la convocatòria).