capindex

QUè éS
Servei de Biblioteques
Servei de Biblioteques Servei de Biblioteques Servei de Biblioteques Servei de Biblioteques Servei de Biblioteques Servei de Biblioteques
Servei de Biblioteques

Objectiu i presentació del projecte

 

Aquest és el web de Suport a l'Acreditació i Avaluació de la Recerca (SAAR) elaborat pel Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'objectiu principal d'aquestes pàgines és identificar i facilitar l'accés a les dades que necessiteu per a omplir els formularis per les acreditacions, sexennis i trams de recerca de l'ANECA, l'AQU i la CNEAI.

La producció científica personal o institucional és avaluada en gran part tenint en compte l'impacte que té en la societat. Aquest impacte es mesura a partir d'indicadors basats en el nombre de citacions que els articles i/o revistes reben, principalment, per part de la comunitat científica.

En aquestes pàgines trobareu els recursos que us permetran localitzar els indicadors que avaluen les publicacions científiques i els enllaços als organismes oficials per obtenir les acreditacions.

També us oferim un recull d'eines que hem considerat que us poden ajudar en la vostra tasca com a autors de producció científica: identificació i filiació institucional, gestió del currículum, propietat intel·lectual i drets d'autor així com altra informació útil en relació a la producció científica i la recerca que es porta a terme a la nostra universitat.


UNA MICA D'HISTòRIA...

 

El web de Suport a l'Acreditació i Avaluació de la Recerca (SAAR) va néixer l'any 2012 com una iniciativa de la Biblioteca d'Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per ajudar els docents de les seves facultats adscrites (Ciències de l'Educació, Filosofia i Lletres, Psicologia, Traducció i Interpretació) a trobar la informació necessària per omplir els formularis d'acreditacions, sexennis i trams de recerca d'ANECA, AQU i CNEAI.

La recerca de la informació, els continguts de les pàgines i el disseny han anat a càrrec de la Biblioteca d'Humanitats. Agraïm el suport i la col·laboració dels professors que a nivell individual ens han ofert el seu ajut, en especial a la professora Sara Rovira, que ens ha facilitat documents, ha aportat idees i crítiques constructives, i a Marcelo Fabian Aurelio, que ha col·laborat en el disseny del web.

A més de les ciències humanes, posteriorment aquest projecte es va ampliar per encabir la resta d'àrees del coneixement: ciències, salut i biociències, enginyeries i ciències socials. Amb la col·laboració de la resta de Biblioteques de la UAB es va construir, doncs, un projecte comú.

La segona fase del projecte s'ha dut a terme l'any 2013. El web ha incorporat un seguit d'eines d'interès per al personal docent i investigador com a autor de producció científica: identificació i filiació institucional, gestió del currículum, propietat intel·lectual i drets d'autor, citacions rebudes, projectes i grups de recerca de la UAB, visibilitat i preservació de la recerca i altra informació útil en relació a la producció científica i la recerca que es porta a terme a la nostra Universitat.

En aquesta segona part el Servei de Biblioteques ha comptat amb la col·laboració de l'àrea de Gestió de la Recerca de la UAB.

Servei de Biblioteques  


Inici - Contacte - Què és - Per estar al dia - Servei de Biblioteques - Avís legal i protecció de dades
UNIVERSITAT AUTòNOMA DE BARCELONA

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial