capindex
Guia d'ajuda Guia: Indicadors bibliomètrics per a l'avaluació de la recercaSNIPL'SNIP (Source Normalized Impact per Paper) mesura l’impacte de citacions d’una publicació tenint en compte el nombre de citacions de la seva àrea temàtica.

Servei de Biblioteques

Scopus
Més informacióEnllaçar amb el recurs

AQU Ciències Socials

 

Cal anar a Scopus ( https://cataleg.uab.cat/iii/encore/record/C__Rb1826052 )

Es tria l’opció “Compare sources”Cal fer la cerca del títol de la revista i seleccionar el resultat per accedir a la informació. Per defecte es mostra primer el SJR i diferents pestanyes amb altres informacions. Seleccioneu SNIP. El programa guarda en memòria les diferents cerques i acumula la informació diferenciada per colors.

SNIP

Segons l'article de Daniel Torres-Salinas y Evaristo Jiménez-Contreras "Indicadores de citación sobre revistas científicas en Journal Citation Reports y Scopus" publicat a El Profesional de la información, vol. 19, no. 2 (marzo/abril 2010), p. 205:

El càlcul "se basa en la idea de la Citación potencial introducida por Garfield (1976) y que se entiende como el número de referencias medio que contienen los artículos de un área determinada. De esta forma Moed define el indicador SNIP como el número de citas medio recibido por los artículos de una revista durante tres años, que denomina Raw impact per paper (RIP), dividido entre la citación potencial del campo científico de la revista que sintetiza en el indicador Relative database citation potential (RDCP)". 
Consulta'l 

Servei de Biblioteques


 

 


Inici - Contacte - Què és - Per estar al dia - Servei de Biblioteques - Avís legal i protecció de dades
Guia: Indicadors bibliomètrics per a l'avaluació de la recerca
UNIVERSITAT AUTòNOMA DE BARCELONA

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial

Servei de biblioteques