capindex
Guia d'ajuda Guia: Indicadors bibliomètrics per a l'avaluació de la recercaICDSL'Índex Compost de Difusió Secundària (ICDS) és el resultat d’un projecte elaborat pel grup de recerca de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona encapçalat pel Dr. Cristóbal Urbano. L’ICDS és un indicador que mesura la difusió de les revistes en bases de dades científiques.

Servei de Biblioteques

MIAR
Més informacióEnllaçar amb el recurs

AQU Ciències Humanes
CNEAI Ciències Humanes

 

Cal anar a MIAR ( http://miar.ub.edu/) i fer una cerca per títol o ISSN. 

Dins la fitxa de la revista apareix el valor de l’ICDS: Per al càlcul del ICDS s'estableixen els següents criteris:

  • Si la revista apareix en bases de dades de citacions Web of Science Core Collections (AHCI, SCIE, SSCI o ESCI) o Scopus s'assigna una puntuació de 3,5.
  • Si la revista apareix en els índex clàssics de Web of Science (AHCI, SCIE o SSCI) i també a Scopus se li assigna una puntuació de +1
  • Si la revista apareix en una base de dades d'indexació i resum (especialitzada o multidisciplinàrie) o al DOAJ s'assigna una puntuació de +3.
  • Si està inclosa en dues o més bases de dades especialitzades o multidisciplinars s'assigna un total de 5 punts (3 +2).
  • Si no apareix en cap base de dades d'indexació però sí en el catàleg Latindex (no confondre amb el directori Latindex) o en un repertori d'avaluació (CARHUS Plus, CIRC, SJR i segell de qualitat FECYT) s'assigna una puntuació de 2, 5.
  • Si apareix únicament a la base espanyola de sumaris DIALNET s'assignen 0,4 punts.
  • Per finalitzar, el càlcul es completa amb l'índex de pervivència de la revista, que es calcula sobre la base del logaritme del total d'anys de vida del títol des de l'inici de la seva publicació, considerant un màxim de 30 anys en el càlcul.
- Més informació dins la fitxa de cada revista

Canvis en el càlcul del ICDS 2016
Ara es presenta el valor només amb un decimal. A la puntuació atorgada en funció de la presencia a bases de dades bibliogràfiques, s’han realitzat dues modificacions: es donen 3+2 punts per la presència en dos o mes bases de dades d’indexació i resum, sense distinció entre especialitzades o multidisciplinars; també s’assigna +1 punto addicional als títols que estan indexats de forma simultània a Scopus i en els índex de citess clàssics del WoS (AHCI, SCIE o SSCI).
 

Servei de Biblioteques


 

 


Inici - Contacte - Què és - Per estar al dia - Servei de Biblioteques - Avís legal i protecció de dades
Guia: Indicadors bibliomètrics per a l'avaluació de la recerca
UNIVERSITAT AUTòNOMA DE BARCELONA

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial

Servei de biblioteques